Британський міністр заявив, що Україна може "цілком легітимно" атакувати цілі у РФ

24 лютого РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну
Фото: president.gov.ua
Міністр збройних сил Великобританії Джеймс Гіппі 26 квітня заявив, що Україна "цілком легітимно" може атакувати об'єкти в Росії. Про це повідомила The Guardian.

"Україна була суверенною країною, яка мирно жила в межах своїх кордонів, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони і ввести 130 тис. військових у країну. Це започаткувало війну між Україною та Росією, Україна має завдати удару вглиб противника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це частина війни", – вважає Гіппі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ до України. Він заявив, що мета РФ "демілітаризація та денацифікація України".

29 березня під Бєлгородом сталися вибухи на складі з боєприпасами. Джерела "РИА Новости" заявили, що внаслідок інциденту постраждало четверо силовиків, а причиною вибухів став "людський фактор".

У ніч на 1 квітня в Бєлгороді розпочалася пожежа на нафтобазі, яка належить "Роснефти". Жителів кількох вулиць евакуювали. Місцева влада заявляла, що пожежа почалася "внаслідок авіаудару з двох вертольотів Збройних сил України, які зайшли на територію Росії на низькій висоті".

Міністерство оборони України та глава МЗС Дмитро Кулеба не підтвердили й не спростували інформації щодо причетності України. Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович підкреслив, що вся відповідальність за те, що відбувається на території РФ, на її керівництві – до нього й усі запитання.

У ніч на 25 квітня у Фокінському районі Брянська, розташованого неподалік кордону з Україною, сталася пожежа на території нафтобази, а за кілька хвилин спалахнуло сховище паливно-мастильних матеріалів у одній із військових частин. Місцеві жителі кажуть, що пожежі передували вибухи.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк пов'язав те, що відбувається у Брянську, Бєлгороді та Чорному морі, з кармою за вбивства українських дітей.