Міністр оборони Польщі заявив, що у 12-річній перспективі армія зможе самостійно захистити країну

Мацеревич презентував оборонну концепцію
Фото: Ministerstwo Obrony / Twitter

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що досі збройні сили республіки не могли виконати конституційного обов'язку  захищати, однак, за його словами, найближчим часом ситуація зміниться.

Через 12 років збройні сили Польщі зможуть самостійно захистити країну. Про це 23 травня під час прес-конференції за підсумками презентації оборонної концепції Республіки Польща заявив міністр оборони Антоній Мацеревич. Трансляцію його виступу опублікувала у Тwitter прес-служба відомства.

Мацеревич підкреслив, що досі збройні сили Польщі не могли виконати конституційного обов'язку – захищати. Однак, за його словами, найближчим часом ситуація зміниться.

"У максимально 12-річній перспективі Польщу зможуть захистити власні збройні сили. Факт членства в найбільшому і найефективнішому альянсі у світі буде зміцнювати цю здатність", – зазначив він.

Глава оборонного відомства Польщі також розкритикував програму модернізації армії попереднього уряду і підкреслив, що вирішальну роль в ній відігравав лобізм.

Згідно з оборонною концепцією, членство в НАТО є головним для Польщі. Документ також передбачає збільшення обороноздатності держави, зміну системи командування, модернізацію ВПС, зміцнення артилерії і засобів розпізнавання.

Крім того, в оборонній доктрині Польща назвала Росію головним джерелом нестабільності в регіоні.