Держдеп США про візит глави Служби зовнішньої розвідки РФ у Вашингтон: Є сфери, де нам необхідно співпрацювати

Ноєрт нагадала, що США і РФ "співпрацюють у деяких сферах, незважаючи на суперечності"
Скріншот: U. S. Department of State / YouTube

Обмеження на в'їзд у США для керівника Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна могли скасувати заради боротьби з тероризмом, пояснила прес-секретар Державного департаменту США Гізер Ноєрт.

Переговори директора ЦРУ Майка Помпео у Вашингтоні з керівником Служби зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним, який перебуває під американськими санкціями, могли стосуватися питань національної безпеки США. Це випливає із заяви, яку зробила на брифінгу 1 лютого прес-секретар Державного департаменту США Гізер Ноєрт, повідомив "Голос Америки".

Вона нагадала, що відомості про отримання віз є приватною інформацією, згідно з федеральним законом США, і їх не можна обговорювати.

"Я можу вам сказати: якщо щось уважають питанням національної безпеки США, як і в інших країнах, у нас є право скасувати (деякі обмеження. – "ГОРДОН"), щоб люди могли в'їхати на територію Сполучених Штатів", – зазначила Ноєрт.

За словами Ноєрт, "ні для кого не є таємницею те, що, незважаючи на безліч суперечностей між американською і російською владою, є сфери, де нам необхідно співпрацювати, і одна з них – боротьба з тероризмом та "Ісламською державою".

31 січня газета The Washington Post повідомила, що Наришкін, директор ФСБ Росії Олександр Бортніков та глава Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ Ігор Коробов побачилися з Помпео у столиці США минулого тижня. Пізніше директор ЦРУ підтвердив факт переговорів.

Наришкін у санкційному американському списку перебуває з 2014 року, Коробов – із 2016-го. Обмежувальні заходи передбачають заборону на видавання в'їзних віз у США.

Троє керівників російських спецслужб є фігурантами "кремлівської доповіді", поданої 29 січня 2018 року Конгресу США.