Додон балотуватиметься на другий президентський строк

Додон прийшов до ЦВК Молдови на реєстрацію ініціативної групи зі збору підписів на підтримку його кандидатури на майбутніх виборах президента країни
Фото: Dodon Igor / Facebook

Президент Молдови Ігор Додон ухвалив рішення балотуватися на другий строк під час чергових президентських виборів, які в країні призначено на 1 листопада 2020 року.

Президент Молдови Ігор Додон ухвалив рішення взяти участь у президентських виборах, які призначено у країні на 1 листопада нинішнього року. 9 вересня він звернувся до Центральної виборчої комісії Молдови для реєстрації ініціативної групи зі збору підписів на підтримку його кандидатури. Про це Додон повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Додона, він ухвалив рішення балотуватися на другий президентський строк, тому що переконаний у підтримці молдовських громадян і їхньому бажанні продовжити його діяльність на посту президента.

Додон опублікував фото з Центрвиборчкому Молдови з реєстрації ініціативної групи зі збору підписів на підтримку його кандидатури на президентських виборах.

"Сьогодні я зі своїми прихильниками в ініціативній групі зі збору підписів і дякую їм таким чином за підтримку. Це перший етап процедури реєстрації на листопадові вибори, тому більш розгорнуту програму своєї участі у президентських виборах я зможу запропонувати тільки після офіційної реєстрації кандидатури, після того, як буде зібрано необхідні підписи", – уточнив він у публікації.

На думку Додона, Молдову має очолювати "патріотичний лідер, відповідальний, з характером, який поважає національні цінності, шанує молдавські традиції й християнську віру, а в зовнішній політиці знає, як підтримувати гарні відносини як із Росією, так і з Заходом".