Дуров заявив поліції, що у Франції мав зустрітися з Макроном – ЗМІ

Під час затримання Дуров заявив, що його на вечерю чекав президент Макрон
Фото: durov / Instagram

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров під час затримання у французькому аеропорту "Ле Бурже" заявив поліцейським, що в нього мала відбутися зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це 27 серпня в Х повідомила французька газета Le Canard enchaîné.

Дуров нібито мав повечеряти з Макроном, ідеться в повідомленні.

У коментарі журналістам газети Єлисейський палац офіційно спростував інформацію. У президента Франції сказали, що того вечора Макрон був у Ле Туке, на півночі Франції.

Контекст:

Засновника месенджера Telegram Павла Дурова затримали ввечері 24 серпня в паризькому аеропорту "Ле Бурже".

Прокуратура Франції заявила, що засновника Telegram затримали на підставі ордера у справі, яку 8 липня почав департамент із боротьби з кіберзлочинами. Зараз справу ведуть щодо невстановлених осіб, підозрюваних у співучасті в низці кіберзлочинів. Дурову до цього часу офіційних обвинувачень не висували – правоохоронці можуть тримати його під вартою до 28 серпня, після цього йому мають озвучити обвинувачення й заарештувати або відпустити.

ЗМІ зазначали, що головною причиною затримання Дурова є його відмова від модерації Telegram, який часто використовують злочинці, та відмова від співпраці з правоохоронними органами.