Голова патріаршої комісії РПЦ підтримав петицію про заборону програм профілактики ВІЛ

Дмитро Смирнов: Ці "снідоносці" весь час лізуть до школи, до дітей
Фото: dimitrysmirnov.ru

Священнослужитель РПЦ Дмитро Смирнов заявив, що програми профілактики ВІЛ ідуть із Заходу, а щоб не захворіти на СНІД, потрібно вести "цнотливе життя".

Профілактика СНІД розбещує неповнолітніх в інтересах ЛГБТ-спільноти, заявив священнослужитель РПЦ, голова патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства Дмитро Смирнов в інтерв'ю "Национальной службе новостей".

Смирнов підтримав громадських діячів, які виступають проти профілактики ВІЛ.

"Я дуже радий, що нарешті з'явилися якісь активності серед нашого народу. Від СНІД гине 800 осіб у Росії. Від туберкульозу – 100 тис. Про жодну профілактику туберкульозу щось ніхто не говорить. А ці "снідоносці" весь час лізуть до школи, до дітей. Це саме для того і робиться, вся ця пропаганда", – заявив він.

Священнослужитель розповів, що 25 років тому після реалізації програми профілактики ВІЛ у Ярославській області "і кількість венеричних захворювань зросла в рази одразу".

Смирнов додав, що уникнути СНІД можна, якщо "вести цнотливе життя".

"Звідки всі ці новації? Вони йдуть із Заходу. Там є хоч один дружок Росії? Немає. І ті, хто просуває ці програми у нас, це така собі НКО, яким надають "почесне" звання "іноземний агент". Невже незрозуміло?" – підсумував він.

Обурення російських організацій викликала новосибірська міська громадська організація "Гуманитарный проект", яка виграла грант у розмірі 7,4 млн руб. на розвиток потенціалу некомерційних організацій, що працюють із сім'єю та громадою у програмах збереження здоров'я та профілактики соціально значущих захворювань, пишуть "Новости Сибири".

Після цього у Live Journal опублікували відкритий лист із вимогою перевірити діяльність організації.

Лист підписали керівники регіонального відділення "Всероссийского родительского собрания", руху "В защиту детства", центру сімейної освіти і виховання "Семья и дети" та інші.

У "Гуманитарном проекте" заявили, що закриття проекту призведе до подальшого розвитку епідемії і розорення державного бюджету, адже "дедалі більше людей заражається і дедалі більше людей помирає через ВІЛ і туберкульоз, не знаючи про свій статус".