Головний інфекціоніст США заявив про необхідність третього щеплення проти коронавірусу

Фаучі вважає, що бустерні вакцини передусім потрібно вводити літнім людям з ослабленим імунітетом

Фото: EPA
Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі впевнений, що вакцинованим буде потрібен додатковий укол проти коронавірусу. Про це повідомляє видання The Hill, посилаючись на заяви Фаучі в ефірі NBC.

Фаучі сказав, що люди з ослабленою імунною системою, імовірно, ніколи не матимуть сильної імунної відповіді і що захист від вакцини з часом слабшає.

Він також додав, що ефективність препарату Pfizer за кілька місяців упала з 90% до 84%. Що стосується вакцини Moderna, то дослідження не підтверджували падіння ефективності, але Фаучі все ж упевнений, що рано чи пізно це станеться і необхідно буде вводити людям бустерну дозу.

За його словами, бустерні вакцини, найімовірніше, будуть передусім вводити літнім людям з ослабленим імунітетом.

Фаучі також сподівається, що Управління із санітарного нагляду за якістю продуктів харчування і медикаментів США повністю схвалить вакцину Pfizer протягом серпня. Зараз препарат дозволено для екстреного використання, як і інші препарати проти COVID-19.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Для застосування у США дозволено вакцини компаній Pfizer/BioNTech, Moderna і Johnson & Johnson.

За даними Центрів із контролю і профілактики захворювань, у США повністю зробили щеплення проти коронавірусу 50% населення (166 млн осіб), першу дозу ввели майже 59% (195 млн осіб). Найвищий рівень вакцинації серед населення віком від 65 років – 90% (45 млн осіб) дістали перший укол, 80% (44 млн осіб) – повністю зробили щеплення.