Глава MI5 заявив, що спецслужби РФ готуються влаштувати хаос на вулицях Європи

У MI5 розповіли про загрози з боку РФ
Фото: EPA

Російська розвідка поставила собі завдання створити "постійний хаос на вулицях Великобританії та Європи". Про це заявив глава британської служби безпеки MI5 Кен Маккаллум, надаючи щорічний звіт про загрози безпеці, з якими стикається Великобританія, повідомляє ВВС News 9 жовтня.

За його словами, агенти країни-агресора РФ вчинили підпали, саботаж і "небезпечніші дії, які здійснюють із дедалі більшою безрозсудністю", після того, як Великобританія підтримала Україну в її війні з Росією.

"Зараз ми стикаємося із цими подіями, а також зі змовами, які підтримує держава, для вбивства й саботажу на тлі великої сухопутної війни в Європі", – сказав він.

За словами глави MI5, помітна підтримка України Великобританією означає, що країна відіграє значну роль "у хворій уяві путінського режиму" і варто очікувати на подальші акти агресії на території Великобританії.

Маккаллум також сказав, що кількість розслідувань MI5 щодо ворожих держав, як-от Росія й Іран, зросла майже вдвічі за один рік, пише Politico. За його словами, понад 750 російських дипломатів, більшість із них – шпигуни, вислали з Європи з моменту вторгнення РФ в Україну. Раніше цього року Великобританія вислала із країни, на її думку, останнього російського військового розвідника, який залишився.