Глава МЗС Польщі в ООН пояснив, чому сучасна Росія нічим не відрізняється від нацистів

Глава МЗС Польщі розкритикував політику РФ під час засідання Радбезу ООН
Фото: EPA

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН 24 вересня заявив, що Російська Федерація скоює геноцид, викрадаючи дітей на тимчасово окупованих українських територіях. Він порівняв росіян із нацистами часів Другої світової війни. Захід транслював сайт ООН.

Сікорський спростував заяви представника РФ в ООН Василя Небензі, зокрема про те, що Росія не бомбить цивільних обʼєктів в Україні.

Він розповів про свою нещодавню поїздку до Львова, де російська ракета влучила в житловий будинок, унаслідок чого загинули діти.

Також нагадав, що російський режим викрадає українських дітей і вивозить до себе, щоб зробити з них росіян. Сікорський заявив, що в Росії дітям "промивають мізки", щоб позбавити спогадів і національної ідентичності.

"Чим те, що ви робите з викраденими українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з вашими й нашими дітьми?" – запитав Сікорський у Небензі, підкресливши, що "викрадення дітей в інших країнах рівнозначне геноциду, як нещодавно підтвердила Парламентська асамблея Ради Європи".

Контекст:

Засідання Ради Безпеки ООН, присвячене повномасштабній війні країни-агресора Росії проти України, скликали США, Великобританія, Франція, Японія, Південна Корея і Мальта, повідомляли ЗМІ.