Зеленський у Радбезі ООН: Дехто у світі хоче говорити з Путіним. Цю війну неможливо заспокоїти розмовами

Зеленський 24 вересня виступив на засіданні Радбезу ООН
Фото: president.gov.ua

Від початку повномасштабної війни проти України країна-агресор РФ робила те, що не може бути обґрунтовано Статутом ООН. Про це 24 вересня під час виступу на засіданні Радбезу ООН заявив президент України Володимир Зеленський.

Захід транслював сайт ООН.

"Кожне зруйноване українське місто, кожне спалене село, а їх уже сотні і сотні, є доказом того, що Росія вчиняє міжнародний злочин. І саме тому ця війна не може просто "згаснути". Цю війну неможливо заспокоїти розмовами. Потрібні дії", – сказав Зеленський.

За його словами, у Росії "немає жодної законної причини", щоб робити Іран і Північну Корею "де-факто спільниками у своїй злочинній війні в Європі", коли їхня зброя вбиває українців і допомагає нелегітимному російському президенту Володимирові Путіну "красти землю" в українського народу.

"Ми знаємо, що дехто у світі хоче говорити з Путіним. Ми знаємо це. Зустрічатися, говорити, спілкуватися. Але що саме вони можуть від нього почути? Що він засмучений, тому що ми реалізуємо своє право захищати наших людей? Чи що він хоче продовжувати війну і терор тільки для того, щоб ніхто не подумав, що він не мав рації? Це теж божевілля", – зазначив Зеленський.

Контекст:

Засідання Ради Безпеки ООН, присвячене повномасштабній війні країни-агресора Росії проти України, скликали США, Великобританія, Франція, Японія, Південна Корея і Мальта, повідомляли ЗМІ.

Зеленський перебуває з візитом у США, де на полях Генасамблеї ООН він уже провів низку двосторонніх зустрічей.

В ОП заявляли, що головна мета візиту Зеленського до США – презентувати американському президенту США Джо Байдену і кандидатам у президенти США Дональду Трампу (Республіканська партія) й Камалі Гарріс (Демократична партія) план перемоги України.

ЗМІ повідомляли, що західні союзники України намагаються знизити очікування від плану перемоги, вважаючи, що він не дасть "прориву" у війні проти РФ. Зокрема, обговорюють можливість зв'язатися з Путіним перед самітом G20 у листопаді.