Іран заборонив пейджери і рації на авіарейсах після вибухів у "Хезболлі"

Пасажирам в Ірані дозволили заходити на борт літаків із мобільними телефонами
Фото: ЕРА (ілюстративне)

В Ірані заборонили використання в літаках рацій і пейджерів. Про це речник організації цивільної авіації Ірану сказав агентству ISNA 12 жовтня.

Він сказав, що відтепер в Ірані пасажирам заборонено заходити в літаки з будь-якими електронними засобами зв'язку, окрім мобільних телефонів. Їх заборонено також перевозити у багажі.

Про це рішення оголосили після того, як у вересні в Лівані масово вибухали пейджери й рації, які бойовики "Хезболли" використовують для зв'язку. Атаку приписували Ізраїлю, але він спростовував свою причетність до інцидентів.

Контекст:

ЗМІ писали, що після того, як Ізраїль 27 вересня ліквідував лідера "Хезболли" Хасана Насраллу, Іран, який підтримує ліванське угруповання, може завдати удару у відповідь. Після цього, 30 вересня, армія Ізраїлю розпочала наземну операцію проти "Хезболли" в Лівані.

Увечері 1 жовтня Іран атакував Ізраїль більше ніж 180 ракетами, повідомили в Армії оборони Ізраїлю. Одна з ракет, яку випустив Іран, імовірно, упала менше ніж за 1 км від штаб-квартири розвідувальної служби Ізраїлю "Моссад" на околиці Тель-Авіва.

У ЦАХАЛ заявили, що атака Ірану "матиме наслідки", а також про те, що багато іранських ракет перехопили, але є кілька влучань у центрі й у кількох районах на півдні країни. 12 жовтня ЗМІ повідомили, що Ізраїль уже визначив цілі, які може уразити у відповідь на масований ракетний удар Ірану. За оцінками Вашингтона, ідеться про енергетичну та військову інфраструктуру Ірану.