Ізраїльські військові показали перехоплення ракет із Гази. Відео

Із Гази по Ізраїлю було випущено більше ніж 470 ракет, загинуло двоє мирних жителів
Фото: EPA
Ізраїльські військові 11 травня опублікували відео перехоплення ракет, випущених ХАМАС. Відео розміщено у Twitter Армії оборони Ізраїлю.

"Це момент, коли [система] "Залізний купол" перехопила ракетний обстріл Тель-Авіва і центральної частини Ізраїлю", – зазначили у твіті.

За даними Армії оборони Ізраїлю, із вечора 10 травня станом на 21.40 11 травня з Гази по Ізраїлю було випущено більше ніж 470 ракет. Загинуло двоє мирних жителів. Times of Israel уточнив, що одна із загиблих – жителька Рішона ле-Ціона, міста неподалік від Тель-Авіва.

Контекст:

На початку травня в Єрусалимі загострилися сутички між палестинцями та ізраїльською поліцією після рішення суду про виселення кількох палестинських сімей із району Шейх Джаррах у Східному Єрусалимі. 10 травня, у День Єрусалима, сталися заворушення у старому місті, зокрема на Храмовій горі.

Із 18.00 10 травня, після того, як Ізраїль не виконав ультиматуму ХАМАС про відведення силовиків із Храмової гори, центр і південь Ізраїлю почали масовано обстрілювати з Гази. Відповідальність за обстріл узяло на себе військове крило ХАМАС.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв відповісти "великою силою" на ракетний обстріл.