"Я трохи більше став машиною". Шварценеггер розповів, що йому поставили кардіостимулятор

Шварценеггер повідомив, що після встановлення кардіостимулятора почувається добре
Фото: EPA (архів)

Американський актор, політик і бодибілдер Арнольд Шварценеггер заявив, що йому встановили кардіостимулятор. Про це він розповів у власному подкасті Arnold's Pump Club.

"Минулого понеділка в мене була операція, щоб я трохи більше став машиною: мені поставили кардіостимулятор", – зазначив актор із посиланням на свою знакову роль Термінатора.

76-річний Шварценеггер заявив, що почувається добре. Уже за чотири дні після операції актор, за його словами, з'явився на людях на великому заході щодо захисту довкілля.

У подкасті він зізнався, що розповідати про проблеми зі здоров'ям в Австрії, де він народився, не заведено. Водночас, пояснив Шварценеггер, коли чотири роки тому він публічно розповів про заміну серцевого клапана, то йому надійшло безліч повідомлень від людей із хворобами серця, і люди дякували йому за те, що своїм прикладом він надихнув їх на боротьбу.

До цього Шварценеггеру, котрий народився з вадою серця, зробили три операції, під час яких йому заміняли клапани. Останню із цих операцій провели 2020 року, передостанню – 2018-го, першу – ще наприкінці 1990-х.

Контекст:

Шварценеггер народився в Австрії 30 липня 1947 року. Актор став відомим після зйомок у трилогії "Термінатор", а також у фільмах "Червона спека", "Конан-варвар", "Конан-руйнівник" і "Хижак".

У 2003–2011 роках він двічі обіймав посаду губернатора Каліфорнії.

Актор засудив напад РФ на Україну. Восени 2022 року він знявся у кліпі українського гурту Kalush Orchestra, прем'єра якого відбулася в січні 2023 року.