Хакери зламали сайти регіональних відділень партії "Единая Россия". "Лягло" майже 60 ресурсів

Невідомі хакери атакували сайти "Единой России" напередодні виборів у РФ
Фото: ssu.gov.ua (ілюстративне)

Невідомі хакери зламали 59 сайтів провладної російської партії "Единая Россия" у Московській області. Про це 8 вересня повідомляє видання "Обозреватель".

На партійних інтернет-сторінках замість пропагандистського контенту хакери розмістили інформацію, яка "демонструє катастрофічні наслідки" для Росії повномасштабного вторгнення в Україну, котре ініціював президент країни-агресора Володимир Путін.

На момент написання новини всі атаковані ресурси недоступні – імовірно, їх від'єднали від мережі адміністратори, які не змогли впоратися з атакою. Наприклад, неможливо зайти на сайт відділення "Единой России" міського округу Чехов Московської області, така сама ситуація з регіональним сайтом "Единой России" у місті Корольов Московської області.

Який вигляд мали сайти після атаки й до їхнього вимкнення, можна побачити на скріншоті, опублікованому в Twitter користувачем із ніком "распад и неуважение" (для перегляду оригіналу перейдіть за посиланням).

У розділі "Наші досягнення" хакери, зокрема, опублікували картинки, які демонструють бідність російського населення і брехню російської влади про мобілізацію, а також інформацію про реальні втрати армії окупантів в Україні.

На одній із картинок написано: "Голосуй за нас. Ми знаємо, як убити тебе й розікрасти твою батьківщину". На іншій на тлі постатей людей, котрі стоять біля сміттєвих баків, від імені "Единой России" стверджують: "Ведемо Росію до процвітання".

"Віддай свій голос за прекрасне майбутнє", – ідеться на картинці із зображенням Путіна на тлі трун із тілами російських окупантів, ліквідованих в Україні. Також на трунах "наклеєні" листівки партії "Единая Россия".

Окрім того, серед картинок, розміщених хакерами, є карикатурне зображення Путіна й голови партії "Единая Россия", експрезидента РФ, заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва з підписом: "Великі люди – великі справи".

Контекст:

8–10 вересня у Росії відбуваються регіональні вибори. У ці дні окупанти проводять "вибори" й у тимчасово захоплених українських регіонах.

Українська влада закликала українців, які там живуть, не брати участі в "голосуванні", а СБУ вже встановила 3,5 тис. колаборантів та їхніх російських кураторів, які беруть участь в організації "виборів", а також кандидатів, які висувають свої кандидатури.

МЗС України назвало псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України "нікчемними" й наголосило, що вони не матимуть правових наслідків.