КНДР спрямувала понад 150 повітряних куль зі сміттям і гноєм через кордон у Південну Корею

Кулі з КНДР виявилися зі сміттям усередині
Фото: EPA

Північна Корея спрямувала через кордон понад 150 куль на територію Південної Кореї, у них виявилося сміття. Про це 29 травня повідомило агентство Yonhap.

Це сталося після того, як КНДР попередила про "дії у відповідь" проти антипхеньянських листівок, які розкидають південнокорейські активісти.

За даними Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, повітряні кулі перетнули кордон, упали в різних місцях по всій країні й розкидали відходи під час падіння на землю.

Вони містили різне сміття, таке як пластикові пляшки, батарейки, фрагменти взуття і навіть гній. Військові чиновники зібрали ці предмети для детального аналізу.

У заяві Об'єднаного комітету начальників штабів ідеться, що такі дії явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці Південної Кореї.

Контекст:

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин 31 грудня 2023 року пригрозив "ущент знищити" Сполучені Штати й Південну Корею в разі "воєнної конфронтації проти КНДР". Він також наголосив, що "збройний конфлікт може спалахнути будь-якої миті через необдумані провокаційні дії ворога".

26 січня видання The New York Times написало, що у США побоюються, що Кім Чен Ин може здійснити летальну воєнну операцію проти Південної Кореї протягом найближчих місяців.

Верховні народні збори Північної Кореї 7 лютого проголосували за розірвання всіх угод з Південною Кореєю, які стосуються сприяння економічному співробітництву між країнами.