Колишній російський міністр отримав повістку й попросив притулку у США. Зараз працює там далекобійником

Шаронов поскаржився на переслідування в Росії
Скріншот: БНК / YouTube

Колишній міністр сільського господарства Республіки Комі, яка входить до складу Російської Федерації, Денис Шаронов попросив політичного притулку у США. Після отримання повістки він виїхав із країни й тепер працює далекобійником у США. Про це 15 серпня повідомляє російськомовна служба RTVI.

5 серпня на YouTube-каналі "Новые Американцы | New Americans" з'явилося відео з чоловіком, який стверджує, що він був міністром у Росії, а зараз працює далекобійником у США. Водночас у ролику він не назвав ні свого імені, ні конкретної посади.

Журналісти RTVI за допомогою програм розпізнавання облич з'ясували, що чоловік на відео – це колишній міністр сільського господарства та споживчого ринку Республіки Комі Денис Шаронов.

У розмові з журналістами Шаронов підтвердив, що на цьому відео справді він. Ексміністр розповів, що в Росії він двічі зазнав кримінального переслідування, обидва рази суд виправдав його і реабілітував.

З посади міністра сільського господарства Республіки Комі його, за його словами, звільнили під час затяжного конфлікту з главою регіону, а в жовтні 2022-го він отримав повістку з військкомату.

У підсумку експосадовець вирішив попросити політичний притулок у США, оскільки, за його словами, це єдина країна, звідки "немає видавання" в Росію. Він також зазначив, що не збирається до кінця життя працювати водієм вантажівки, проте "треба із чогось починати".

Контекст:

21 вересня 2022 року президент країни-агресора РФ Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. 28 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну про її завершення.

Після оголошення мобілізації з Росії почали масово виїжджати чоловіки. Forbes писав, що з країни виїхало 700 тис. осіб.