Компанія Samsung на тлі коронавірусу побудує великий фармацевтичний завод

Samsung BioLogics Co побудує четвертий завод Super Plant до кінця 2022 року
Фото: EPA

Фармацевтичний завод Super Plant стане четвертим у біофармацевтичному підрозділі компанії Samsung BioLogics Co. У його будівництво Samsung інвестує приблизно $2 млрд, пише американська газета The Wall Street Journal.

Південнокорейська компанія Samsung інвестує приблизно $2 млрд у будівництво фармацевтичного заводу Super Plant. Цей завод стане найбільшим виробником ліків у світі, пише американська газета The Wall Street Journal.

У плани Samsung входить розширення фармацевтичного бізнесу на тлі величезного попиту на лікарські препарати через пандемію коронавірусу, повідомляє видання.

Завод Super Plant площею приблизно 230 тис. м&³2; планують добудувати до 2022 року. Він стане четвертим у біофармацевтичному підрозділі компанії Samsung BioLogics Co.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на 5 вересня перевищила 26,7 млн, із них понад 17,7 млн вилікувалося, а 876 тис. померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Наразі у світі триває розроблення понад 200 потенційних вакцин від COVID-19, заявляв гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

У травні американський президент Дональд Трамп припустив, що вакцину від коронавірусу можуть створити і випробувати до кінця 2020 року. Учені та експерти в галузі охорони здоров'я висловили стурбованість, що Трамп може чинити тиск на Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, щоб воно зробило вакцину доступною до виборів президента в листопаді цього року, щоб підвищити його шанси на переобрання.

Про реєстрацію першої у світі вакцини від коронавірусної інфекції президент Росії Володимир Путін заявив 11 серпня. За його словами, вакцина ефективна, формує стійкий імунітет і пройшла всі необхідні перевірки. Путін повідомив, що одна з його дочок уже зробила щеплення від коронавірусної інфекції вакциною російського виробництва. Керівник наукової експертизи російського проєкту Inbio Ventures Ілля Ясний вважає, що реєстрація російської вакцини проти коронавірусу суперечить науковим та етичним нормам розроблення ліків. Він вказував, що препарат зареєстрували після випробування на кількох десятках людей, а фінальної стадії клінічних досліджень не проводили. У США заявили, що російську вакцину вважають недопрацьованою.