"Ласкаво просимо додому, Коммандере". У Байдена з'явилося цуценя німецької вівчарки

Цуценя Байдену подарували родичі: брат та його дружина

Фото: President Biden / Twitter

У президента США Джо Байдена та першої леді Джилл Байден з'явилося цуценя німецької вівчарки, якому дали кличку Коммандер. Про це американський лідер 20 грудня повідомив у Twitter.

Спочатку Байден показав фотографію нового домашнього вихованця, підписавши кадр "Ласкаво просимо до Білого дому, Коммандере".

Наступного дня президент США розмістив у Twitter відео, на якому веде цуценя на повідці, також собака грається з тенісним м'ячиком, який їй кидає Байден.

Коммандера Байдену та його дружині подарували брат президента Джеймс та його дружина Сара. Представник Джилл Байден Лароса поінформував також, що незабаром у подружжя Байденів з'явиться кішка – вона житиме в Білому домі із січня 2022 року, повідомляє The Washington Post.

Контекст:

Коли в січні 2021 року Джо Байден став президентом, у нього жили дві вівчарки Чемп та Мейджор, а також кіт Вінстон.

Глава Байден узяв Мейджора 2018 року з притулку Delaware Humane Association (штат Делавер, США). Доля собаки склалася непросто, її господар не мав грошей на ветеринара і він відмовився від тварини, повідомляв NBC News.

Чемпа Байден купив у заводчика в Пенсильванії, ім'я псу обрали невипадково. "Чемпіоне, коли тебе збивають із ніг, вставай", – так підбадьорював Байдена його батько, коли той мав поганий настрій, повідомляло The Washington Post.

У червні вівчарка Чемп померла у 13-річному віці, сімейство Байденів, повідомивши про це, зазначило, що пес завжди "хотів бути там, де ми, усе одразу ставало краще, коли він був поряд із нами".

Мейджор цьогоріч двічі покусав людей: на початку березня він вкусив одного з охоронців, собак довелося відвезти до будинку Байденів у Делавері. Прессекретарка Білого дому Джен Псакі уточнювала, що собак відсилають на час від'їзду першої леді Джилл Байден і неодмінно повернуть господарям. Після додаткового дресирування собаки Байдена повернулися до Білого дому.

Байден казав, що Мейджор – "милий пес", проте невдовзі після повернення Мейджор вкусив співробітника служби національних парків США, і той потребував медичної допомоги.