"Він був щасливим, ганяючись за м'ячами для гольфу". Байдени повідомили про смерть однієї зі своїх німецьких вівчарок

Чемп був улюбленим супутником сім'ї Байдена
Фото: flotus / Instagram

Німецька вівчарка президента США Джо Байдена на прізвисько Чемп померла. Про це йдеться в заяві Байдена і його дружини Джилл, яку опублікував Білий дім 19 червня.

Домашній улюбленець був "постійним і улюбленим супутником" сім'ї Байденів протягом останніх 13 років.

"Навіть коли сили Чемпа протягом останніх місяців його життя слабшали, коли ми заходили в кімнату, він одразу ж піднімався, виляючи хвостом, і притискався до нас, щоб дати потріпати себе за вухо або почухати живіт. Він хотів бути там, де ми, усе відразу ставало кращим, коли він був поруч із нами", – поділилися Байдени спогадами.

Подружжя нагадало, що пес найбільше любив проводити з ними час біля каміна наприкінці дня, бути з ними на зустрічах і грітися під сонцем у саду Білого дому.

"У молодому віці він був щасливим, ганяючись за м'ячами для гольфу на галявині перед військово-морською обсерваторіїєю або за нашими онуками на задньому дворі в Делавері. Ми любимо нашого милого, доброго хлопчика і завжди за ним сумуватимемо", – підсумувало сімейство.

Чемп помер у будинку сім'ї Байденів у Вілмінгтоні (штат Делавер), уточнив у коментарі CNN представник Білого дому.

Контекст:

Чемпа взяли в будинок Байденів 2008 року в заводчика у Спрінг-Сіті (штат Пенсильванія). Собаці тоді був місяць. Упродовж останніх місяців здоров'я Чемпа погіршилося через його похилий вік, повідомив CNN.

У Байденів залишилася ще одна німецька вівчарка на прізвисько Мейджор, йому три роки. Пес устиг уже двічі покусати людей. Через це його доправляли на додаткове дресирування, щоб допомогти пристосуватися до життя в Білому домі.

На початку березня Мейджор вкусив одного з охоронців – і собак відвезли в будинок Байденів у Делавері. Прессекретарка Білого дому Джен Псакі уточнювала, що собак перевозять на час від'їзду першої леді Джилл Байден і неодмінно повернуть господарям.

Згодом німецькі вівчарки повернулися в Білий дім. Пес Мейджор, коли був у будинку сімейства в Делавері, пройшов додаткові тренування з кінологом. Байден говорив, що Мейджор – "милий пес". "85% людей тут люблять його. І все, що він робить, – це лиже їх і виляє хвостом", – говорив він.

31 березня CNN, посилаючись на джерела, повідомив, що Мейджор вкусив співробітника служби національних парків США і тому потрібна була медична допомога. Після інциденту собаку почали вигулювати на повідку. Як зазначив канал, так було не завжди.

Собак перевезли в Білий дім 24 січня, менше ніж за тиждень після інавгурації Байдена.