Лідери КНДР і Південної Кореї підписали декларацію про мир, Меркель приїхала до Трампа. Головне за день

Головні новини п'ятниці
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних подій п'ятниці, 27 квітня.

Лідери двох Корей домовилися про завершення війни

Переговори лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна пройшли 27 квітня в павільйоні "Дім миру" в селі Пханмунджом у демілітаризованій зоні. За їх підсумками вони оголосили про намір офіційно завершити Корейську війну.

Лідери КНДР і Південної Кореї підписали декларацію, яка передбачає спільну роботу двох країн над повною денуклеаризацією Корейського півострова. Вони збираються укласти мирну угоду, яка замінить укладене в 1953 році перемир'я.

Кім Чен Ин заявив, що в Північній і Південній Кореях живе один народ, і закликав працювати над возз'єднанням.

Меркель приїхала до Трампа

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сьогодні приїхала у Вашингтон для зустрічі з американським президентом Дональдом Трампом. Після переговорів вони вийшли до преси.

Сторони обговорили воєнний конфлікт в Україні, Меркель зазначила, що Німеччина і США "тісно співпрацюють" проти незаконної діяльності РФ, і вона задоволена такою співпрацею.

Трамп зі свого боку висловив сумніви, що Іран здатний виконати свої погрози і відновити ядерну програму.

Комітет із розвідки не виявив доказів "змови" Трампа з Росією

Комітет із розвідки Палати представників США не виявив конкретних доказів змови представників передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа у 2016 році з Росією. Після публікації доповіді Трамп закликав покласти край "полюванню на відьом".

У Подільському райсуді Києва викрили суддів-хабарників

Співробітники Служби безпеки України викрили посадових осіб Подільського районного суду Києва, які вимагали від фігуранта однієї зі справ хабара в розмірі $10 тис.

За даними "Судово-юридичної газети", 27 квітня співробітники СБУ, Національного антикорупційного бюро України та САП проводили обшук у кабінетах суддів Тетяни Войтенко та Галини Супрун. Також, за даними співрозмовника видання, слідчі дії щодо того самого епізоду проводили в заступника апарату суду Юлії Чубко.

УНН із посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомили, що СБУ затримала заступника керівника апарату Подільського районного суду, а також одного із суддів цього суду.

Чубаров заявив, що Кримський міст слід забрати у країни-агресора

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Кримський міст має бути передано міжнародному консорціуму у вигляді контрибуції за завдані Україні збитки.

Бочковський подав заяву про повернення на посаду глави ДСНС

Відновлений на посаді глави Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський подав заяву до Кабінету Міністрів, що має намір розпочати виконання своїх обов'язків.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Бочковський "ні морально, ні етично, ні законно" не має права заявляти про поновлення на посаді.

Асад позбавив сирійських біженців права на їхню власність у країні

Президент Сирії Башар Асад підписав указ, яким власники земельних ділянок у 30-денний термін повинні підтвердити право на свою власність, інакше їхні ділянки передадуть новим власникам.

Новонародженому британському принцу дали ім'я

Герцог і герцогиня Кембриджські Вільям і Кетрін назвали свого сина Луї Артуром Чарльзом, офіційно він буде відомий як принц Луї Кембриджський.