Лукашенко: Порошенко молиться, щоб до виборів йшла шалена пропаганда РФ. Увімкніть праску російську, і там про Україну

Лукашенко: Я вас першими кину в полум'я дестабілізації
Фото: ЕРА

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що антиукраїнська пропаганда на російських федеральних каналах уже почала грати на руку президенту України Петрові Порошенку.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко порадив главі російської держави Володимиру Путіну припинити інформаційні нападки на Україну на федеральних каналах. Про це Лукашенко заявив 1 березня на прес-конференції, яку транслює канал "Мир 24".

"Я розмовляв із президентом Росії і висловлював свій погляд щодо пропагандистських цих заяв. "Первый", "Второй" тут канал по Україні, та інше – та припиніть ви! Це ж не на шкоду [президенту України Петрові] Порошенку. Він молиться, аби тільки до виборів ось така йшла шалена пропаганда і нападки на Україну. Візьміть увімкніть праску російську, і там скрізь на цю Україну. Це вже навпаки грає. Треба припинити це, не потрібно цього робити", – підкреслив білоруський президент.

Журналіст "Европейского радио" поставив запитання Лукашенку щодо його готовності відбивати гібридну агресію Росії. У відповідь президент зазначив, що його більше турбує готовність громадян Білорусі об'єднатися, щоб протистояти, що Заходу, що Сходу".

"Я прямо говорив Росії, що вони розв'язали проти нас інформаційну війну... Я це переживу, Господь із ними. Але це ображає людей, білорусів", – зазначив він.

На думку Лукашенка, Росія не хоче втратити Білорусь, як це сталося з Україною. Він запевнив, що росіяни не планують влаштувати в країні державний переворот. Він також попередив білоруську опозицію, що тій не вдасться дестабілізувати ситуацію в Білорусі, як це сталося в Україні.

"Не вийде! Якщо я буду президентом, ні в кого не вийде. Я вас першими кину в полум'я цієї дестабілізації. Ви не будете ні з екранів телевізорів чи з Польщі там транслювати і говорити: "Ось тут у нас там погано!" – і розпалювати вогонь. Я вас туди, у це полум'я, кину", — попередив президент.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. Центрвиборчком зареєстрував 44 кандидатів.