Мей заявила, що Великобританії потрібен "альтернативний шлях уперед" після провалу голосування щодо угоди для Brexit

За інформацією ВВС, Мей продовжить шукати підтримку парламенту
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей шукає спосіб повернути на голосування угоду для виходу королівства з Європейського союзу, запропоновану урядом.

Після того як парламент Великобританії втретє не підтримав угоди уряду для виходу королівства з Євросоюзу, прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що країні потрібен "альтернативний шлях уперед". Про це вона сказала, виступаючи перед депутатами 29 березня, повідомив телеканал BBC.

Мей і уряд шукають способи повернути угоду для виходу королівства з Євросоюзу в парламент і вчетверте поставити її на голосування, зазначає телеканал.

Одне з джерел ВВС наполягало, що прем'єр-міністр продовжить шукати підтримку депутатів і що зусилля "йдуть у правильному напрямку".

Повідомляють, що інші варіанти виходу Великобританії Палата громад розгляне у понеділок, 1 квітня. Дотепер уряду не вдалося заручитися підтримкою Консервативної партії, члени якої вважають, що угода залишає королівство в "занадто тісному зв'язку" з ЄС.

Рішення про вихід із ЄС Британія ухвалила під час референдуму в червні 2016 року. Тоді 51,9% британців проголосували за вихід зі спільноти.

У листопаді 2018 року Євросоюз і Великобританія погодили на рівні переговірників 26-сторінкову декларацію про майбутні відносини. 25 листопада 2018 року на саміті Євросоюзу схвалили угоду щодо Brexit. Дату призначили на 29 березня 2019 року, але документ так і не було ратифіковано, оскільки в січні британський парламент не підтримав урядового проекту угоди про Brexit. У березні Палата громад повторно не схвалила проекту угоди.

13 березня Палата громад проголосувала проти виходу з Євросоюзу без угоди, відмовившись від схеми, коли обидві сторони вирішують спірні питання у міру їх виникнення.

20 березня прем'єр-міністр Тереза Мей надіслала в ЄС прохання про відтермінування Brexit до 30 червня. Брюссель погодився надати відстрочення тільки до 22 травня, якщо британський парламент підтримає угоду. В іншому разі нададуть відтермінування до 12 квітня.

Мей 27 березня на зборах консерваторів заявила, що готова піти з посади, якщо британський парламент із третьої спроби підтримає її угоду щодо виходу країни з Євросоюзу.

29 березня Палата громад Великобританії втретє проголосувала проти угоди щодо Brexit.