На депутата Бундестагу напали у Німеччині, називаючи розпалювачем війни. Він підтримує Україну

Кізеветтер розповів про напад
Фото: EPA

На німецького депутата Родеріха Кізеветтера 1 червня напав чоловік біля агітаційного намету Християнсько-демократичного союзу в землі Баден-Вюртемберг. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

55-річний чоловік почав ображати політика, потім напав на нього і повалив на землю. Кізеветтер дістав легкі травми, медична допомога йому не знадобилася.

За словами депутата, нападник назвав його "розпалювачем війни". Політик почав знімати його на телефон, після чого той ударив Кізеветтера і штовхнув у клумбу, пише місцеве видання Schwäbische.

За даними видання, нападник – кандидат у депутати місцевої ради Петер Баур.

Контекст:

Кізеветтер – один із найзапекліших німецьких прихильників надання Україні максимальної військової допомоги, зазначає DW. Він, зокрема, закликав до того, щоб Захід узяв на себе протиповітряну оборону західної частини України, а Німеччина передала Україні далекобійні ракети Taurus.

Кізеветтер закликав позбавити країну-агресора РФ місця в Раді Безпеки ООН. Він заявив, що Росія зловживає правилами і структурами ООН із власною метою, а також зловживає правом вето в Раді Безпеки для прикриття воєнних злочинів і підриву міжнародного правопорядку.

Політик також говорив, що песимістичні звіти про ситуацію на фронті в Україні поширюють навмисно, щоб "переконати, що ситуація безнадійна і військова підтримка більше нічого не дасть", а також натиснути на Київ і змусити його "поступитися територією".