На Філіппінах десятки тисяч людей приєдналися до протестів проти смертної кари

Філіппінці вийшли на протести проти смертної кари
Фото: paolo ignazio marong / Тwitter

Демонстрацію під назвою "Марш для порятунку життя" організували у відповідь на дії президента Філіппін Родріго Дутерте, який бореться з наркозалежними людьми і розповсюджувачами наркотиків.

Сьогодні, 18 лютого, на вулиці столиці Філіппін – Маніли – вийшли кілька тисяч людей, протестуючи проти позасудових убивств і планів уряду відновити в країні смертну кару.

Як передає Reuters, демонстрація під назвою "Марш для порятунку життя" була підтримана Конференцією католицьких єпископів Філіппін. Акцію організували у відповідь на дії президента Родріго Дутерте, який бореться з наркозалежними людьми і розповсюджувачами наркотиків.

Агентство, посилаючись на дані організаторів маршу, пише, що в акції взяли участь щонайменше 50 тисяч осіб.

Reuters зазначає, що понад 7,6 тис. осіб були вбиті з початку антинаркотичної кампанії, ініційованої президентом Дутерте сім місяців тому. Також, за даними поліції, понад 2,5 тис. померли внаслідок перестрілок під час рейдів та операцій.

Дутерте став президентом Філіппін у кінці червня 2016 року. Він є прихильником "жорсткого курсу" в боротьбі з наркомафією. З моменту його приходу до влади в країні було вбито понад 2000 людей. Після цього президента звинуватили в порушенні прав людини та критикували країни – члени ООН. У відповідь на вимогу ООН припинити масові вбивства президент Філіппін пригрозив виходом з організації. Він також заявляв, що Філіппіни можуть вийти з Міжнародного кримінального суду.