На ярмарку у ФРН українські видавці пікетували стенд видавництва з РФ, після того він не працює

Українські книговидавці виходили до стенда "Эксмо" з мовчазним пікетом
Фото: Yuliya Orlova / Facebook

Українські книговидавці провели на Франкфуртському книжковому ярмарку в Німеччині акцію протесту проти участі представників країни-агресора Росії, унаслідок чого перестав працювати стенд російського "Эксмо". Про це 19 жовтня повідомила у Facebook співвласниця видавництва Vivat Юлія Орлова.

"Цього року на Франкфуртський книжковий ярмарок були допущені п'ять російських видавництв, зокрема "Эксмо". Пишаюся позицією членів правління Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів: вони вийшли з мовчазним пікетом перед стендом – Олександр Красовицький, Віктор Круглов, Володимир Карасьов. І ще побачила на світлинах співвласницю видавництва "Стилет і Стилос". І це спрацювало: на сьогодні стенд "Эксмо" вже не працює", – написала вона.

Орлова наголосила, що результату вдалося досягти завдяки сміливості відстоювати позицію.

Що стенда "Эксмо" вже немає, підтвердив і Красовицький, генеральний директор видавництва "Фоліо".

Орлова показала фото закритого стенда. Раніше цей самий стенд, де було презентовано російське видавництво "Эксмо", демонстрував Круглов, директор видавництва "Ранок".

"Інтелектуальне бл...дство. "Німеччина знаходиться у прямому протистоянні з Росією", – глава зовнішньої розвідки ФРН. "Видавництво "Эксмо" (Росія) представить свій стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку", – офіційний сайт Frankfurt Buchmesse. [...] Росіяни купили місце та можливість для пропаганди. Видавництво "Эксмо" через книжки поширювало фейки і підтримувало російську агресію ще із 2014 року. [...] Бабло в черговий раз перемогло і зло, і добро, і все, що мало перемогти", – заявляв він.

На сайті Франкфуртського книжкового ярмарку вказано, що з Росії експонують книжки п'яти видавництв, і серед них є "Эксмо".

скріншот: buchmesse.de