На об'єкт аерокосмічної компанії Туреччини здійснили терористичну атаку, є загиблі – МВС

Теракт стався біля входу в будівлю ТАІ
Скріншот: Anadolu Ajansı / YouTube

23 жовтня вдень в Анкарі стався конфлікт із застосуванням зброї, було чутно вибух. Про це повідомляє CNN Türk

Газета Türkiye поінформувала, що перед будівлею аерокосмічної компанії Turkish Aerospace Industries (ТАІ, турецька абревіатура TUSAŞ) стався вибух, видання опублікувало фото його наслідків. 

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Єрлікая повідомив, що на один з об'єктів TUSAŞ здійснили терористичний напад. Унаслідок теракту є загиблі й поранені, додав він. 

Приблизно за 30 хвилин після перших повідомлень про вибухи Türkiye написала, що поблизу TUSAŞ пролунав іще один вибух. Газета також оприлюднила відео, як стверджують, нападу на компанію, на ньому показано озброєного чоловіка поряд з автомобілем, неподалік за машиною лежить хтось із постраждалих.  

Журналісти CNN Türk, які перебувають на місці події, розповіли, що терористи підійшли до воріт компанії, підірвали автомобіль, після чого розпочалася стрілянина. Деякі з нападників потрапили на територію TUSAŞ, і невідомо, чи закінчився конфлікт.

За даними телеканала, загиблих щонайменше двоє. T24 повідомляє, що в нападників можуть бути заручники. 

Контекст:

ТАІ будує літаки, гелікоптери й безпілотники, зазначає CNN Türk, компанія, зокрема, спроєктувала новітній турецький винищувач KAAN і співпрацює з Україною. Генеральний директор Turkish Aerospace Industries Мехмет Деміроглу розповідав у липні в інтерв'ю gdh TV про закупівлю авіаційних двигунів для турецьких ударних гелікоптерів і безпілотників.