Небензя оголосив про існування у США безпілотника з "бойовими комарами" і поскаржився, що Росії про це не говорять

Небензя заявив, що "ігнорування претензій підтверджує їхню обґрунтованість"
Фото: ЕРА

27 жовтня на засіданні Радбезу ООН постійний представник РФ при ООН Василь Небензя заявив про побоювання Росії через нібито наявних у Сполучених Штатах "бойових комарів". Трансляцію засідання вів YouTube-канал in time Ukraine.

За словами Небензі, йдеться про запатентовану у США біологічну зброю, яка могла б "знищити весь особовий склад противника".

"Відповідно до опису, такий безпілотник транспортує в заданий район контейнер із великою кількістю комарів – переносників інфекцій – і вивільняє їх. Під час укусу комари інфікують атакованих людей збудниками особливо небезпечних захворювань, [...] заражений військовослужбовець буде нездатний виконувати поставлені перед ним завдання", – заявив Небензя.

Російський дипломат зазначив, що Москва намагалася дістати роз'яснення Вашингтона щодо цього, але питання "залишається без належної реакції по суті".

Із цього Небензя робить висновок, що "ігнорування з боку США російських претензій лише підтверджує їхню обґрунтованість".

Він також вкотре повторив російський фейк про нібито розроблення біологічної зброї в Україні, пославшись на документи підрозділу СБУ в захопленому російськими військами Херсоні.

Про "бойових комарів" у США та біологічну зброю в Україні Небензя говорив із серйозним виглядом.

Пізніше його заяву про "бойових комарів" прокоментував у Twitter постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

"І в жовтні дипломатичну премію "Золота малина" здобуває знімальна група фільму "Московити захопили Раду Безпеки: Жах 67-ї вулиці", – написав він.

Контекст:

На початку березня, після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, російські ЗМІ розповсюджували пропагандистські меседжі про нібито наявність в Україні військово-біологічної програми.

Після заяв офіційних осіб РФ на той момент представниця Білого дому Джен Псакі припустила, що Росія може застосувати в Україні хімічну чи біологічну зброю або використати її в операції "під чужим прапором" (тобто влаштувати провокацію і звинуватити у цьому Україну).

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не розробляє жодної зброї масового ураження.