Невзоров: У "холодних війнах" Захід Росію робить віртуозно

Невзоров: Навіщо скидати атомну бомбу? Можна на регіон просто скинути Тулєєва
Фото: Lidia Nevzorova / nevzorov.tv

Відсікання Росії від цивілізації гарантує їй бруд, зубожіння, безпросвітність та безнадійність без сподівань на перемогу, уважає російський публіцист Олександр Невзоров.

Руйнування і втрати Росії від "холодної війни" із Заходом будуть зіставними з наслідками атомного бомбардування. Таку думку висловив російський публіцист Олександр Невзоров в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Тут буде відсікання від цивілізації, яке гарантує бруд, зубожіння, безпросвітність, безнадійність без будь-яких сподівань на перемогу. Ми бачили, як у "холодних війнах" Захід Росію робить віртуозно. Захід... не хоче засмучувати читачів своїх таблоїдів фотками обгорілих у ядерному полум'ї дітей Підмосков'я, і взагалі, навіщо скидати атомну бомбу? Можна на регіон просто скинути Тулєєва (екс-губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв. – "ГОРДОН") або його аналог", – розповів він.

Публіцист зазначив, що руйнування від діяльності російських чиновників будуть ще глибшими, ніж від ядерної бомби, а замість красивої смерті в ядерному полум'ї росіяни будуть "довго бовтатися в лайні".

"Росія перетвориться на таку собі консерву у власному соку. А в Росії, взагалі, дуже високі так звані літичні властивості, вона вміє сама себе розчиняти без науки, без технологій... Результат у такої війни теж один – летальний. Тулєєв, певна річ, став узагальненим ім'ям, але ж Тулєєв  не унікальний. Адже інших кадрів немає. Що Тулєєв? Це ж усе, хоч куди ми подивимося – на держслужбовців, на начальство, – ми побачимо страшну кунсткамеру в банках", – наголосив Невзоров.

Він додав, що Росія страждає від "украй низького рівня кадрової" влади.

"Якщо трапиться щось пекельне в будь-якому регіоні – ймовірно, у будь-якому регіоні оголиться така сама дурість і трагічна примітивність влади. Але ж інших кадрів немає, і взятися їм немає звідки. Так звані гарні люди, вони в Росії, звісно, є, але вони гарні, тому що нічим поки не керують", – підсумував Невзоров.

6 квітня Вашингтон оголосив про санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Американське міністерство фінансів пояснило, що таких заходів ужито для виконання закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), який у серпні 2017 року схвалив президент Дональд Трамп.

13 квітня в Держдуму РФ подали законопроект "Про заходи впливу (протидії) на недружні дії США і (або) інших іноземних держав". Зокрема, "закон про антисанкції" передбачає заборону на ввезення сотень лікарських препаратів виробництва США.

Ініціативу планують розглянути у першому читанні 15 травня.