Німеччина обговорює пропозицію Польщі щодо розміщення в Україні систем Patriot – уряд

У Польщі вважають, що ЗРК Patriot краще ставити в Україні
Фото: ЕРА
Німеччина обговорює пропозицію Польщі щодо розміщення в Україні систем протиракетної оборони Patriot. Про це заявив представник уряду ФРН, пише Reuters.

Під час спілкування з журналістами у Берліні він сказав, що уряд Німеччини "обговорює із союзниками, як вчинити з пропозицією Польщі".

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що рішення залишається за німецькою стороною, додає Reuters. Із військового погляду, на думку Дуди, було б краще, якби ці комплекси стояли в Україні – "тоді вони захищатимуть і Україну, і Польщу найефективніше".

Контекст:

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт після падіння ракети на території Польщі запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти гарантувати безпеку польського повітряного простору.

23 листопада лідер керівної у Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський сказав, що ПРО, якою Німеччина запропонувала посилити захист неба над Польщею, була б ефективнішою в Україні, що воює. Пропозицію Качинського віддати німецькі Patriot Україні підтримало міноборони Польщі.

Ламбрехт після цього сказала, що ЗРК Patriot є частиною інтегрованої протиповітряної оборони НАТО, тому їхнє розміщення за межами Альянсу потребуватиме попереднього обговорення з країнами – членами НАТО й союзниками.