Нуланд зустрілася з новим послом Китаю у США

Нуланд і Се Фен на зустрічі "обмінялися думками щодо питань, які становлять взаємну цікавість"
Фото: Under Secretary Victoria Nuland / Twitter
Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд 26 травня зустрілася з новим послом КНР у США Се Феном. Про це Нуланд повідомила у своєму Twitter.

"Сьогодні я привітала призначеного посла Китайської Народної Республіки Се Фена. Відкритий діалог має вирішальне значення для управління нашими відносинами з КНР", – написала вона.

Китайське агентство Xinhua пише, що під час зустрічі Се Фен висловив сподівання, що "США і Китай рухатимуться назустріч одне одному, вживатимуть реальних дій щодо реалізації важливого консенсусу, досягнутого главою Сі Цзіньпіном і президентом Джо Байденом, шукатимуть правильний шлях, який дасть змогу Китаю і США ладнати в нову епоху".

Співрозмовники також "обмінялися думками щодо питань, які становлять взаємну цікавість, і домовилися підтримувати тісні відносини", пише агентство.

Контекст:

Як писало агентство Bloomberg, протягом останнього часу адміністрація Байдена намагається зробити так, щоб Китаю було важко сказати "ні" взаємодії зі США. Ця стратегія спрямована на ослаблення напруження між країнами і подання китайського лідера Сі Цзіньпіна як непоступливого, якщо він відмовиться від співпраці.

Зокрема, 21 травня на саміті G7 у Хіросімі Байден заявив, що він очікує на "відлигу" у відносинах Вашингтона з Пекіном, пише The Wall Street Journal.