Обама вважає, що Трамп "відкидає майбутнє" виходом із Паризької кліматичної угоди

Обама вважає, що американський бізнес уже зробив вибір на користь "зеленого" виробництва
Фото: EPA

Колишній президент США Барак Обама після рішення нинішнього глави Білого дому Дональда Трампа про вихід із Паризької кліматичної угоди закликав американські міста і штати взяти на себе ініціативу щодо захисту клімату.

Колишній президент США Барак Обама вважає, що після рішення нинішнього глави Білого дому Дональда Трампа вийти з Паризької кліматичної угоди країна "долучається до невеликої кількості країн, що відкидають майбутнє". Заяву екс-президента у Twitter опублікував журналіст Бред Джеффі.

Обама закликав американські міста і штати взяти на себе ініціативу щодо захисту клімату. Також він зазначив, що американський бізнес уже зробив свій вибір на користь "зеленого" виробництва.

1 червня Трамп заявив, що ухвалив рішення про вихід із Паризької угоди заради захисту Америки та її громадян. За його словами, Вашингтон почне переговори про укладення угоди з клімату на умовах, більш вигідних для США.

Трамп неодноразово публічно називав глобальне потепління "містифікацією". 28 березня він підписав указ про енергетичну незалежність, яким скасував низку рішень адміністрації Обами щодо боротьби з глобальним потеплінням.

На саміті G7, який відбувся в Італії 26–27 травня, президент США відмовився візувати підсумковий документ, в якому йшлося про підтримку зобов'язань, узятих в межах Паризької кліматичної угоди.

Паризька кліматична угода, яка набула чинності 4 листопада 2016 року, передбачає дії щодо недопущення зміни клімату. Для початку її дії було необхідно, щоб угоду ратифікувало не менше ніж 55 країн, які разом викидають понад 55% парникових газів у світі.

Угода покликана замінити Кіотський протокол, який закріплював нормовані зобов'язання зі скорочення викидів парникових газів.

Згідно з пактом Сполучені Штати зобов'язалися до 2025 року скоротити викиди в атмосферу парникових газів на 26–28% порівняно з рівнем 2005 року.