Папа римський уперше призначив жінку на посаду заступника секретаря Синоду єпископів

Папа Франциск неодноразово підкреслював важливість того, щоб жінок більше залучали до процесів ухвалення рішень у церкві
Фото: EPA
Сестра Наталі Бекварт стала першою жінкою на посаді заступника секретаря Синоду єпископів. Це призначення відбулося невдовзі після того, як папа римський Франциск підписав указ, у якому розширив права жінок на участь у богослужбовому житті церкви.

Папа римський Франциск призначив сестру Наталі Бекварт заступницею секретаря Синоду єпископів. Про це 6 лютого повідомило видання Vatican News.

Видання підкреслює, що це перший випадок, коли жінку призначили на цю посаду.

Генеральний секретар організації кардинал Маріо Грек, коментуючи для Vatican News це призначення, заявив, що під час останніх Синодів багато синодальних отців наголошували на необхідності того, щоб уся церква почала роздумувати про місце і роль жінок у церкві.

Він також підкреслив, що і сам папа Франциск кілька разів наголошував на важливості того, щоб жінок більше залучали до процесів ухвалення рішень у церкві.

Кардинал зазначив, що після свого призначення Бекварт стала першою жінкою із правом голосу на синодальних зборах.

У середині січня папа римський Франциск підписав указ, у якому розширив права жінок на участь у богослужбовому житті церкви. У жінок з'явилося право виконувати функції читців та аколітів (вівтарників) – прислуговувати біля вівтаря і роздавати причастя під час богослужіння.