Парламент Вірменії проголосував проти призначення Пашиняна прем'єром, світ відзначає Першотравень. Головне за день G

Головне за вівторок
Фото: EPA

"ГОРДОН" пропонує огляд головних новин вівторка, 1 травня.

Пашиняна не обрали

Для призначення лідера вірменської опозиції Нікола Пашиняна на посаду прем'єр-міністра у парламенті не вистачило голосів. "За" проголосували 45 депутатів за необхідних 53.

Пашинян оголосив про початок із 2 травня тотальної акції громадянської непокори. Він закликав блокувати автомобільні дороги і залізницю, а також міжнародний аеропорт.

Американські мита

Президент США Дональд Трамп відклав до 1 червня введення мит на сталь і алюміній для Європейського союзу, Канади і Мексики.

У ЄС закликали Штати не продовжувати невизначеності на ринку, а повністю відмовитися від обмежувальних заходів стосовно європейських виробників.

Справа Найєма. Нападник утік

Чоловік, який зламав щелепу депутату Ради Мустафі Найєму, покинув Україну. За інформацією прокуратури Києва, він вилетів у Баку одразу після інциденту.

Трьох  інших зловмисників затримано, їм висунуто підозру у хуліганстві.

Найєм висловив здивування, що з підозри виключена стаття про завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості, і припустив, що слідству запропонували зам'яти справу.

Стріляли в Стерненка

На одеського активіста Сергія Стерненка напали біля його будинку в Одесі. Нападник вистрілив йому в  шию із травматичної зброї. Загрози життю активіста немає.

За підозрою у скоєнні злочину затримано 39-річного уродженця Казахстану.

Першотравень в Україні

У центрі Києва 1 травня пройшов марш трудящих. У ньому взяло участь кілька сотень людей, більшість – пенсіонери.

В Одесі активісти не дозволили групі проросійськи налаштованих громадян пройти до Куликового поля, а в Харкові лідера прокомуністичної політсили облили кефіром.

Першотравень за кордоном

У Парижі поліція застосувала сльозогінний газ проти радикалів під час першотравневих маніфестацій. У Стамбулі затримано 80 учасників не погоджених із владою демонстрацій.

У Санкт-Петербурзі поліція затримувала демонстрантів із прапорами України та інших іноземних держав. У Москві і Новосибірську, окрім маршу трудящих, відбулися альтернативні гумористичні "Монстрації".