Переконав модераторів, що їхній начальник помер. Шахрай досяг блокування облікового запису глави Instagram

Шахрай надав модераторам фальшивий некролог про смерть Адама Моссері

Фото: Adam Mosseri / Facebook

Шахраю під ніком Syenrai, чиє справжнє ім'я не називають, вдалося переконати модераторів Instagram, що глава соцмережі Адам Моссері помер, у зв'язку з чим його обліковий запис тимчасово заблокували, повідомляє 9 листопада Motherboard.

Обліковий запис Моссері в Instagram заблокували через функцію запам'ятовування Instagram, завдяки якій користувачі можуть повідомити компанії, що власник облікового запису помер. У відповідь модератори блокують будь-який вхід до облікового запису та зупиняють можливість вносити будь-які зміни до вже завантаженого контенту.

Ініціатор блокування під ніком Syenrai показав скріншоти електронних листів, які він надіслав до Instagram, щоб ініціювати "увічнення пам'яті". У них Instagram запросив свідоцтво про смерть, некролог або статтю новин, у якій зазначено повне ім'я померлого.

Syenrai створив в інтернеті фальшивий некролог та відправив його модераторам. В Instagram підтвердили, що блокування облікового запису Моссері відбулося у вересні минулого року.

Контекст:

Instagram – американська соціальна мережа для обміну фотографіями та відео, заснована Кевіном Сістромом та Майком Крігером.

2012 року компанія Meta придбала сервіс приблизно за $1 млрд готівкою та акціями.

Адам Моссері – ізраїльсько-американський бізнесмен та глава Instagram, раніше працював керівником у Facebook.