Під час воєнної операції в Лівані ліквідували 250 членів "Хезболли" – ЦАХАЛ

1 жовтня ЦАХАЛ офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані
Фото: צה״ל - הערוץ הרשמי / Telegram

Армія оборони Ізраїлю за чотири дні наземної воєнної операції на півдні Лівану ліквідувала приблизно 250 бойовиків терористичної організації "Хезболла". Про це 4 жовтня повідомляють на сайті ЦАХАЛ.

Зазначають, що серед ліквідованих бойовиків – п'ять комбригів, 10 командирів рот і шість командирів взводів.

"Станом на зараз ліквідовано приблизно 250 терористів як із повітря, так і сухопутними силами. Атаковано понад 2 тис. воєнних цілей, зокрема терористів, інфраструктуру терористів, військові будівлі, склади зброї й пускові установки", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Увечері 30 вересня армія Ізраїлю розпочала наземну операцію проти "Хезболли" в Лівані. За даними джерел ЗМІ, ізраїльські танки ввійшли у Рмейш на півдні Лівану. Перед цим ізраїльські війська відкрили масований артилерійський вогонь по прикордонному селу Ваззані поблизу Гаджара.

1 жовтня ЦАХАЛ офіційно оголосив про початок наземної операції в Лівані.

Уночі міністри оборони США й Ізраїлю Ллойд Остін і Йоав Галант провели переговори про заходження ЦАХАЛ у Ліван. Глава Пентагону заявив, що США підтримують "право Ізраїлю на самооборону". Операція передбачає "демонтаж інфраструктури нападу" вздовж кордону, щоб ліванська "Хезболла" не змогла здійснити напади на північні райони Ізраїлю за зразком 7 жовтня, наголосив Остін.

Ізраїль також завдає авіаударів по столиці Лівану Бейруту.