Північна Корея пригрозила США "повномасштабною війною"

У КНДР заявили, що мають намір продовжувати випробування
Фото: ЕРА

Північна Корея продовжить випробування ракет, незважаючи на посилення напруженості зі США, заявив заступник міністра закордонних справ КНДР Хан Сон Рель.

Якщо США почнуть військові дії стосовно КНДР, це призведе до "повномасштабної війни", заявив заступник міністра закордонних справ КНДР Хан Сон Рель у коментарі ВВС.

Чиновник заявив, що Північна Корея буде продовжувати випробування.

"Ми будемо проводити додаткові випробування ракет на щотижневій, щомісячній та щорічній основі", – підкреслив Хан Сон Рель.

Лідер КНДР Кім Чен Ин неодноразово заявляв, що країна буде нарощувати ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

9 вересня 2016 року Пхеньян офіційно підтвердив проведення ядерних випробувань, які спричинили землетрус магнітудою 5,3 бала. Влада КНДР заявила, що країна тепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.

На початку березня 2017 року КНДР запустила чотири балістичні ракети, назвавши це репетицією удару по американських базах в Японії. У квітня КНДР запустила балістичну ракету в бік східного узбережжя Південної Кореї

14 квітня телеканал NBC із посиланням на джерело в американській розвідці повідомив, що США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, щоб запобігти черговому випробуванню ядерної зброї ПхеньяномСША перекинули два есмінці ближче до берегів Північної Кореї – кораблі з крилатими ракетами "Томагавк" розташовані за 500 км від імовірного місця майбутніх ядерних випробувань. 

У північнокорейському Генеральному штабі заявили, що КНДР може атакувати американські військові бази в Японії, Південній Кореї і резиденцію президента в Сеулі.

Віце-президент США Майк Пенс, який зараз перебуває з візитом у Південній Кореї, сказав, що "ера стратегічного терпіння" США щодо КНДР закінчилася.