По всій Франції невідомі пошкодили кабелі інтернету

Від дій зловмисників постраждало кілька провайдерів
Фото: Channels / Х

У дев'яти департаментах Франції невідомі перерізали волоконно-оптичні кабелі, які забезпечують широкосмугові послуги по всій країні. Про це 30 липня повідомляє Bloomberg.

Представник телекомунікаційного партнера Олімпійських ігор, які зараз відбуваються в Парижі, Orange SA заявив, що з'єднань, які обслуговують Париж, не пошкоджено.

Волоконно-оптичні кабелі перерізали в дев'яти департаментах: Ардеш, Од, Буш-дю-Рон, Дром, Еро, Воклюз, Марн, Мез та Уаза, повідомила Французька федерація телекомунікацій. Компанія SFR заявила, що її мережу пошкодили вандали між 1.00 і 3.00. Провайдер використовує альтернативні маршрути обслуговування клієнтів, хоча перенаправлення трафіку може призвести до зниження швидкості.

Інші провайдери також повідомили, що вони постраждали. Головний виконавчий директор Netalis Ніколя Гійом сказав, що телекомунікаційна компанія успішно перевела трафік на резервні мережі. Французький хмарний провайдер OVHcloud також працює над перенаправленням трафіку після інциденту, який призвів до зниження продуктивності з'єднань між Європою та Азійсько-Тихоокеанським регіоном.

Контекст:

Це не перша диверсія на французькій інфраструктурі протягом останніх кількох днів, зазначає Bloomberg. Уранці 26 липня, у день відкриття Олімпіади, у Франції сталася низка диверсій на залізничних об'єктах. Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив про скасування "значної кількості поїздів", загалом від транспортного колапсу могло постраждати 800 тис. мандрівників.

Також повідомляли, що в ніч проти 29 липня зловмисники пошкодили обладнання оператора зв'язку на території шести департаментів Франції.