Побитий силовиками власник мінського квіткового магазину виїхав із Білорусі

Хорошина госпіталізували після затримання 13 жовтня
Скріншот: Радыё Свабода — Беларусь / Telegram

13 жовтня білоруські силовики жорстко затримали співвласника мінського квіткового магазину Максима Хорошина, його побили у відділенні міліції. Після виходу з лікарні чоловік повідомив, що їде на відновлення в одну із країн Балтії, і побажав перемоги протестувальникам.

Побитий після затримання співвласник мінського квіткового магазину "Первый цветной" Максим Хорошин поїхав із родиною з Білорусі на реабілітацію. Про це він 18 жовтня повідомив в Instagram.

"Ми із сім'єю на кілька тижнів вирішили виїхати на реабілітацію. Незважаючи на те, що це було зробити дуже непросто. Я тільки зараз видихнув та обійняв сина, дружину і розридався. Від колишнього страху і від тієї підтримки, яку я дістав від вас", – написав він.

У відео Хорошин уточнив, що виїхав в одну із країн Балтії. Він побажав перемоги протестувальникам.

Співвласник магазину став відомим, коли дарував квіти учасницям жіночого маршу протесту, які проходили повз його магазин. 13 жовтня його жорстко затримали силовики і відвезли у відділення міліції. Звідти його вивезли сильно побитим – із набряком внутрішніх органів, набряком мошонки, травмою гомілки, численними саднами, переломом носа. Чоловіка, за словами адвоката, обвинувачували у виведенні з ладу міліцейського водомета.

У Білорусі від 9 серпня тривають масові акції протесту через фальсифікацію результатів голосування на виборах президента, на яких, за офіційними даними, переміг глава держави Олександр Лукашенко. Водночас альтернативні екзитполи засвідчили впевнену перемогу опозиційної кандидатки Світлани Тихановської.

Білоруські силовики жорстко розганяли мітингувальників. Вони застосовували світлошумові гранати, гумові кулі та водомети. За час протестів сотні людей дістали травми і поранення. За офіційними даними, загинуло четверо учасників мітингів.