Помпео заявив, що США і КНДР відновлять переговори

Помпео був присутнім на переговорах разом із Трампом
Фото: ЕРА

Американська та північнокорейська сторони поки не планують нових зустрічей, однак продовжать переговори, заявив держсекретар США Майк Помпео.

США відновить переговори з КНДР щодо денуклеаризації. Про це заявив державний секретар США Майк Помпео в коментарі журналістам на борту літака, повертаючись із саміту в Ханої, повідомляє Associated Press.

Помпео заявив, що його команда повернеться до роботи буквально завтра, але нових зустрічей поки не заплановано.

За його словами, на переговорах у Ханої було досягнуто прогресу між президентом США Дональдом Трампом та лідером КНДР Кім Чен Ином, але цього недостатньо, щоб гарантувати підписання будь-якої угоди.

27 лютого 2019 року у в'єтнамському Ханої розпочався другий американсько-північнокорейський саміт за участю Трампа та Кім Чен Ина. У Білому домі заявили, що лідери двох країн 28 лютого підпишуть двосторонню угоду.

Президент США під час саміту сказав, що спробує досягти з лідером КНДР домовленостей щодо денуклеаризації, а потім "перетворити Північну Корею на економічний центр".

У розмові з журналістами лідери двох країн підтримали ідею відкриття дипмісій у США та КНДР.

Сьогодні Білий дім повідомив, що Трамп та Кім Чен Ин не дійшли згоди за підсумками саміту. За словами Трампа, Кім Чен Ин наполягав на знятті санкцій в обмін на демонтаж ядерних об'єктів, американська сторона говорила про збереження санкцій.

Помпео був присутнім на переговорах разом із Трампом.