Прем'єр-міністерка Естонії заразилася коронавірусом

Каллас висловила надію, що нікого не заразила
Фото: ЕРА
За словами прем'єр-міністерки Естонії Каї Каллас, її тест на коронавірус виявився позитивним, коли у неї була тільки невисока температура.

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас інфікована коронавірусом. Про це вона повідомила 15 березня у Facebook.

"Сьогодні я приєднуюся до тисяч естонців, які мають позитивний тест на коронавірус. [...] У мене була тільки невисока температура, і я не очікувала позитивного результату. Це доказ того, яким підступним є цей вірус і наскільки ми всі маємо бути пильними, щоб запобігти його поширенню", – написала вона.

Глава уряду зазначила, що не знає, як заразилася коронавірусом. За словами Каллас, вона вийшла із самоізоляції 11 березня, і тоді тест на коронавірус був негативним, а сама вона "почувалася чудово".

Прем'єрка зазначила, що працюватиме віддалено, удома, завдяки системі "Електронна Естонія".

Каллас висловила надію, що нікого не заразила. Вона пояснила, що останнім часом контактувала тільки з членами своєї сім'ї та невеликим колом чиновників.

Видання Delfi зауважило, що Каллас перебувала на самоізоляції після близького контакту з хворим на COVID-19.

В Естонії станом на 16 березня коронавірусну інфекцію підтвердили у 86 тис. осіб, свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання. У країні померло 728 пацієнтів із COVID-19.