Путін про підсумки зустрічі з Лукашенком: На сьогодні спірних питань не залишилося

Путін і Лукашенко заявили про узгодження спірних питань
Фото: ЕРА

Президент РФ Володимир Путін заявив, що під час зустрічі з главою Білорусі Олександром Лукашенком удалося врегулювати всі спірні питання в нафтогазовій сфері.

Президент Росії Володимир Путін за підсумками переговорів із білоруським лідером Олександром Лукашенком 3 квітня заявив, що між країнами більше не залишилося спірних питань. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Ми домовилися про те, що врегулюємо всі наші спірні питання в нафтогазовій сфері – власне, не домовилися, а ми їх урегулювали. Домовилися про те, як і в які терміни ми це зробимо. Зробимо ми це протягом найближчих 10 днів", – підкреслив російський президент.

Він додав, що між країнами "на сьогодні спірних питань не залишилося".

"Ми будемо рухатися далі, будемо зміцнювати союзницькі відносини в межах союзної держави та працювати над зміцненням нормативно-правової бази та над розвитком Євразійського економічного союзу", – розповів президент РФ.

Лукашенко погодився з Путіним у тому, що "не залишилося невирішених питань". Він зазначив, що під час зустрічі лідерів держав удалося "зазирнути в майбутнє функціонування економік" Білорусі та РФ.

"Ми вирішили ці питання. Думаю, що протягом 10 днів, як сказав президент, наші уряди це все формалізують і виведуть наші економіки в нормальний ритм роботи", – підсумував білоруський президент.

До цієї зустрічі Лукашенко кілька разів виступав із критикою на адресу Росії. Він заявив, що необхідності у створенні російської авіабази на території Білорусі немає. Лукашенко зажадав від правоохоронних органів порушити кримінальну справу щодо голови Россільгоспнагляду Сергія Данкверта.

У грудні минулого року глава Білорусі відмовився від участі у саміті Євразійського економічного союзу в Санкт-Петербурзі, чим позбавив збори кворуму.

9 березня Лукашенко заявив, що якщо Росія підніме для Білорусі ціну на газ, то Кремлю доведеться також заплатити, ще й більш високу ціну.

28 березня білоруський лідер спростував інформацію про свої натягнуті відносини з президентом РФ Володимиром Путіним.