Путін заявив, що "маленькі члени його сім'ї" вільно розмовляють китайською

Імовірно, Путін говорив про онуків
Фото: EPA

Нелегітимний президент країни-агресора Росії Володимир Путін заявив під час "Розмови про важливе" в Туві, що в його сім'ї є "маленькі члени", які вільно розмовляють китайською. Фрагмент його виступу в Туві опублікував російський Telegram-канал "Вы слушали Маяк".

Зростання інтересу до китайської мови він пояснив збільшенням товарообігу між Китаєм і РФ.

"Коли люди спілкуються для розв'язання конкретних завдань, які життя перед ними ставить, виникає потреба у вивченні мови один одного. І в Китаї, до речі, теж зростає інтерес до російської мови. Члени моєї сім'ї, маленькі, теж говорять китайською мовою. Говорять вільно", – заявив Путін.

Він не уточнив, про кого саме йдеться. Низка ЗМІ дійшла висновку, що він мав на увазі онуків. 

Контекст:

Путін перебуває при владі у РФ із 2000 року. 2018-го його легітимно обрали на четвертий президентський строк, 2024 року нелегітимно – на п'ятий. У 2008–2012 роках Путін був главою уряду, у цей час посаду президента обіймав Дмитро Медведєв.

Путін приховує інформацію про особисте життя. Відомо, що від першого шлюбу з Людмилою Шкребньовою, про розлучення з якою він оголосив 2013 року, у нього дві доньки – Марія (1985 року народження) й Катерина (1986-го). За даними російських ЗМІ, зараз вони використовують прізвища Воронцова й Тихонова.

Російські й західні таблоїди неодноразово писали, що Путін має особисті стосунки з колишньою гімнасткою Аліною Кабаєвою. 2016 року видання Page Six повідомляло, що в Кабаєвої є сини від Путіна. Офіційних заяв щодо цього ні Путін, ні Кабаєва не робили. Як пише The Wall Street Journal, у Кабаєвої троє дітей від Путіна. Сама колишня спортсменка, за даними видання, останнім часом жила в маєтку у Швейцарії. За іншими даними, у Путіна й Кабаєвої може бути четверо дітей.

28 лютого 2023 року опублікували розслідування журналістів "Проекта", де йшлося про золотий палац Путіна, "царське життя" Кабаєвої та про їхніх спільних дітей. Журналісти встановили, що в Кабаєвої щонайменше п'ять помічниць, які регулярно супроводжують її на публічних заходах і допомагають із доглядом за дітьми.