Росія оголосила персоною нон ґрата італійського дипломата, на виїзд йому дали добу

Про висилання дипломата МЗС РФ повідомило італійського посла в Москві
Фото: ambmosca.esteri.it
Із Росії висилають співробітника посольства Італії в Москві. Про це в понеділок проінформував сайт МЗС РФ.

"26 квітня посла Італії в Москві Паскуале Терраччано запросили у МЗС Росії, де йому вручили ноту міністерства про оголошення персоною нон ґрата помічника аташе з питань оборони, військово-морського аташе при посольстві Італійської Республіки в Російській Федерації Курціо Пачифічі", – ідеться в повідомленні.

Російське зовнішньополітичне відомство пояснило, що таке рішення є "відповіддю на недружні й нічим не обґрунтовані дії італійської влади щодо військового аташе при посольстві Росії в Римі".

"Указаному співробітникові наказано покинути територію Російської Федерації протягом 24 годин", – зазначили у МЗС РФ.

Контекст:

31 березня пресслужба спецпідрозділу італійських карабінерів ROS проінформувала, що напередодні ввечері в Римі затримали капітана військово-морських сил Італії та російського офіцера, акредитованого при посольстві РФ. Обох підозрюють у шпигунстві на користь Росії, затримання відбулося після того, як італійський військовий за гроші передав росіянинові секретні документи.

Того самого дня Рим оголосив про "негайне висилання" з Італії двох росіян.

За даними газети Corriere della Sera, військовослужбовець ВМС Італії міг передавати росіянину секретні документи НАТО. Розмір винагороди, за інформацією газети, становив €5 тис. готівкою. Італійського військового затримали.