Російський професор Третьяков: Можна подумати, що тільки в Європі гарні дороги. Вони просто там коротші

Третьяков: Російська інтелігенція ніколи не бачила проблем Росії в собі
Скріншот: Россия 24 / YouTube

Професор, декан Вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков заявив, що російські дороги здаються поганими через розміри країни.

Російська інтелігенція занадто ідеалізує Європу і принижує Росію. Таку думку висловив професор, декан Вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков в ефірі федерального телеканала "Россия 1".

"Це усвідомлення, що твоя гігантська Росія, дороги погані, ось це все, дурні, дороги... Можна подумати, що тільки в Європі гарні дороги. Вони просто там коротші", – підкреслив він.

Третьяков зазначив, що в XIX столітті російська інтелігенція хотіла створити велику Росію, зробивши її схожою на Європу, тому не цінувала своєї країни.

"Російська інтелігенція й аристократія, яка потім скинула царя. Вона критикувала вищу владу і народ. Вона ніколи не бачила проблем Росії в собі. Хто їм заважав зробити життя народу кращим, більше освіти дати? Далі це перейшло в радянську номенклатуру", – пояснив він.

Професор додав, що глава СРСР Йосип Сталін чесно говорив, що Росія відстала від Європи, але в цьому не було самознищення, а лише констатація факту, а сучасні посадовці принижують Росію, порівнюючи її із Заходом.

"Наш нинішній керівний клас сьогодні... він продовжує стверджувати, що там усе краще. Що Росія – ну от не вдалася країна... Свої інтереси корисливі вони безпосередньо пов'язують із Заходом. І це дуже складний випадок, тут просто так умовляннями не вискочиш", – підсумував Третьяков.

Росія посідає перше місце у світі за територією, на другому місці Канада, на третьому – Китай.