РосЗМІ пишуть про затримання двох підозрюваних у теракті під Москвою. Серед терористів нібито є таджики, МЗС Таджикистану заявило, що це фейк

За останніми даними ЗМІ, під час теракту в підмосковному ТРЦ убито 82 особи
Фото: ЕРА

Двох підозрюваних у нападі на Сrocus Сity Нall під Москвою затримали у Брянській області. Про це 23 березня повідомляє російський Telegram-канал Baza.

За його даними, машину з імовірними терористами зупинили неподалік селища Теплий, за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю й Україною. За попередніми даними, в автомобілі перебувало шестеро людей.

"Двох затримали, ще чотирьом удалося втекти. Затриманими виявилися громадяни Таджикистану. Зараз із ними працюють співробітники спецслужб – їх перевіряють на причетність до теракту", – ідеться в повідомленні.

Baza також стверджує, що встановлено особи чотирьох із шести чоловіків, які можуть бути причетними до нападу. Усі вони – громадяни Таджикистану, кого саме з них затримали – наразі невідомо.

Канал опублікував фото підозрюваних.

Міністерство закордонних справ Таджикистану заявило, що таджицькій стороні не надходило від офіційної влади РФ підтвердження "фейкової інформації" про причетність громадян країни до теракту, і попросило ЗМІ не тиражувати новину.

"Треба мати на увазі, що поширення неперевіреної й недостовірної інформації може завдати шкоди громадянам Таджикистану, які зараз перебувають поза межами країни", – ідеться в повідомленні МЗС.

Контекст:

22 березня в концертній залі Crocus City Hall у Красногорську Московської області країни-агресора РФ на концерті гурту "Пикник" відбулася стрілянина, жертвами якої, за даними російського Telegram-каналу 112, стало 82 особи, ще понад 180 поранено. За інформацією пропагандистських ЗМІ, у партер концертної зали "увірвалися люди в камуфляжі, щонайменше троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї", після чого "кинули гранату або запалювальну шашку, унаслідок цього почалася пожежа".

Про те, що в найближчі дві доби у столиці країни-агресора можуть відбутися події екстремістського характеру, понад два тижні тому попереджало посольство США в Росії. Попередженням від США поділився уряд Великобританії. Британське МЗС рекомендувало співвітчизникам утриматися від поїздок у Росію.

У Білому домі 22 березня заявили, що не бачать жодних ознак причетності України до стрілянини в концертному залі Crocus City Hall.