Саргсян може покинути пост голови керівної партії Вірменії

23 квітня вуличні акції протесту в Єревані змусили Саргсяна піти у відставку з посади прем'єр-міністра
Фото: EPA

25 квітня члени фракції Республіканської партії Вірменії зустрілися з екс-президентом Сержем Саргсяном і виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Кареном Карапетяном.

Екс-президент і колишній прем'єр-міністр Вірменії Серж Саргсян може покинути пост голови керівної Республіканської партії Вірменії (РПВ), повідомила 25 квітня прес-служба політсили.

У прес-службі зазначають, що цього дня члени фракції партії зустрілися із Саргсяном і виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Кареном Карапетяном.

Під час першої частини зустрічі екс-прем'єр говорив про причини своєї відставки. Він також розповів про різні формати роботи фракції в Національних зборах, закликаючи приділяти основну увагу гарантуванню стабільності і безпеки в країні.

У другій частині зустрічі члени фракції обговорили з Карапетяном поточну політичну ситуацію.

"Було досягнуто домовленості про те, що республіканська фракція готова обговорювати будь-яке питання з усіма сторонами без попередніх умов. Було також досягнуто домовленості про початок обговорення питання щодо зміни партійного лідера у керівних органах (партії. – "ГОРДОН")", – повідомили у політсилі.

23 квітня вуличні акції протесту в Єревані змусили прем'єр-міністра Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії і намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Виконувачем обов'язків глави уряду став перший віце-прем'єр, соратник Саргсяна, колишній топ-менеджер російського "Газпрому" Карен Карапетян.

24 квітня в.о. прем'єр-міністра повідомив, що скасував заплановану зустріч із лідером опозиції Ніколом Пашиняном. За словами Карапетяна, опозиціонер "висунув нові умови" і в такий спосіб відмовився від діалогу. Пашинян заявив, що влада намагається використати відставку Саргсяна для збереження впливу керівної Республіканської партії.

25 квітня активісти відновили протести у країні. Того самого дня президент Вірменії Армен Саркісян оголосив про початок консультацій із парламентськими і непарламентськими політичними силами.

Після розпаду урядової коаліції опозиційна парламентська фракція "Елк" висунула кандидатуру свого голови Пашиняна на посаду прем'єр-міністра.