Секретар Радбезу Росії заявив, що США дадуть відповідь за "важкі дні" для країни

Патрушев вважає, що США планують погіршення відносин із РФ
Фото: EPA
Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев у відповідь на заяву радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана попередив, що американці відповідатимуть за дії щодо Росії.

Якщо США створюватимуть "важкі дні" у відносинах із Росією, американська сторона за це відповідатиме. Про це заявив ТАСС секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев.

Так чиновник відреагував на заяву радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана який 22 березня в ефірі MSNBC сказав, що на американсько-російські відносини чекають "важкі дні", оскільки є питання, щодо яких існують "глибокі розбіжності", і, на його думку, є дії, на які потрібно давати "рішучу відповідь".

Патрушев заявив, що оскільки у США "передрікають – отже, вони і планують, а якщо планують, то можуть і реалізувати". За його словами, тоді американці й відповідатимуть за ті дії, які вони можуть здійснити.

Глава Ради безпеки запевнив, що Росія не скоювала щодо США жодних ворожих дій і не збирається робити це в майбутньому.

Росія налаштована на конструктивну співпрацю, яка б враховувала інтереси кожної зі сторін і була б рівноправною, підкреслив він.

Салліван заявляв, що з Росією будуть "важкі дні", оскільки є питання, щодо яких існують "глибокі розбіжності", і, на його думку, є дії, на які потрібно давати "рішучу відповідь".