Штаб Байдена запустив сайт про передання влади у США

Байден, за даними ЗМІ, набирає 264 голоси вибірників і лідирує в гонці
Фото: ЕРА

На виборах президента США в низці штатів ще підраховують голоси, але команда кандидата від Демократичної партії, колишнього віцепрезидента Джо Байдена запустила сайт для підготовки передання влади.

Штаб кандидата у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена запустив сайт про перехідний період у США – Build Back Better.

Як зазначає ВВС, зазвичай у США переможець виборів створює команду перехідного періоду, яка займатиметься підготовкою передання справ від чинного президента обраному. Штаб Байдена вже запустив інформаційний ресурс, на якому є поки тільки стартова сторінка й одне повідомлення.

"Кризи, з якими зіткнулася країна, дуже серйозні – від пандемії до економічного спаду, від змінення клімату до расової несправедливості – і команда перехідного періоду продовжуватиме повну підготовку, щоб адміністрація Байдена – [кандидатки у віцепрезиденти від демократів Камали] Гарріс – змогла розпочати роботу першого ж дня", – ідеться в публікації.

Водночас у повідомленні наголошено, що переможця виборів президента США ще не визначили, оскільки підрахунок голосів триває в низці штатів.

3 листопада у США відбулося основне голосування на виборах президента. На посаду претендує більше ніж 10 кандидатів, головними конкурентами вважають чинного президента США, республіканця Дональда Трампа і колишнього віцепрезидента Байдена. Явка на ці вибори стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

Трамп уже оголосив про свою перемогу на виборах, але, як зазначили ЗМІ, ця заява є передчасною. Попередні підрахунки засвідчували лідерство Байдена.

Видання Vox писало, що результат виборів, імовірно, визначать виборці шести основних штатів: Мічигану, Пенсильванії, Вісконсину, Флориди, Аризони й Північної Кароліни.

Байден уже переміг у Вісконсині. У Флориді, за даними CNN, більшість у Трампа. Байден перемагає, за підрахунками CNN, – у Мічигані, і, за даними Fox News, – в Аризоні, однак остаточних результатів у цих двох штатах поки не оголосили. 

Для перемоги на виборах необхідно здобути підтримку 270 вибірників, вони голосуватимуть пізніше. Загалом у колегії вибірників 538 осіб. За останніми даними Fox News і The Wall Street Journal, за Байдена проголосувало 264 вибірники, за Трампа – 214.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.