Шустер: Страх у РФ наростає. І це добре. Вони мають зрозуміти, що таке страх померти

Шустер: Не так Москву аж дуже захищено
Фото: Шустер online / Facebook
Коли почнуть прилітати балістичні ракети у Москву, тоді росіяни реально зрозуміють щось про війну РФ проти України. Таку думку в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив телеведучий Савік Шустер.

"Єдиний народ, який нічого не знає, – це російський, ну і, напевно, частково білоруський. Я думаю, там все ж відбувається обмін інформацією. А російський народ узагалі нічого не знає, з огляду на з їхні засоби масової інформації, і вони навіть уявити собі не можуть. Ні, зараз уже можуть собі уявити, хоча дуже віддалено. Ось коли почнуть прилітати балістичні ракети в Москву, тоді, можливо, вони щось зрозуміють реально на своїй шкурі", – сказав Шустер.

Він зазначив, що атака дронів на Москву та райони, де живуть багаті росіяни, засвідчує, що захист російської столиці не такий уже й серйозний.

"Спочатку я подумав: давно Москви не бомбили. Те, що було на одній із веж Кремля, – це одне, а такий обстріл – зовсім інше. Це те, про що говорили, українські воєначальники (Валерій Залужний, зокрема), треба зробити так, щоб війна перетнула кордон, щоб народ Росії теж відчув, що таке бомбардування. Отже, це можливо. Не так її, Москву, аж дуже захищено", – акцентував Шустер.

На його думку, у РФ страх буде розростатися

"Усе на рівні досить примітивному. Поступово з'являється страх, який поки може бути груповим, а поступово цей страх розростатиметься. І він може навіть стати масовим. Якщо подивитися на Бєлгород, на Курськ, уже кажуть: "Ростов, готуйся", Москва. Я уже не кажу про попередні удари по аеропортах стратегічного призначення, складах і по всіх нафтобазах. Тобто поступово страх наростає. І це добре. Вони мають зрозуміти, що таке страх реальний. Страх померти, страх перед смертю, і запитати себе: за що, чому, що відбувається, нас не туди ведуть, ми не тому повірили, договір "наша лояльність – ваш добробут" більше не працює", – вважає Шустер.

Він звернув увагу на почуття зловтіхи, яке виникло в російському суспільстві після удару дронів по Рубльовці.

"У мережах відчувається, що велика маса людей зловтішається, тому що вона Рубльовку ненавидить. Узагалі Москву не дуже люблять за шик, снобізм, за все, чим Москва є, а Рубльовку тим паче. І люди, яким навіть крихти зі столу не падають, зловтішаються, що нарешті вдарили по цих ледарях, злодіях. І страх, і певний ще не розкол, але вже точно тріщина  [з'явилася] у цьому так званому суспільстві", – сказав Шустер.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

30 травня мер Москви Сергій Собянін заявив, що столицю країни-агресора РФ уранці атакували дрони. Пізніше він уточнив, що по медичну допомогу звернулося двоє людей. ЗМІ повідомили про кілька пошкоджених будівель у місті.

За даними Telegram-каналу Shot, у повітряній атаці на Москву використали понад 30 безпілотників: 19 із них начебто збили на підльоті до міста. Міністерство оборони країни-агресора стверджує, що БПЛА нібито було всього вісім і їх усі було "уражено".

31 травня стало відомо, що уламки безпілотників виявили в чотирьох селищах на Рубльовці – території в Підмосков'ї, де розташовані маєтки російської еліти. А видання The Moscow Times із посиланням на анонімне джерело, наближене до Кремля, повідомило, що під час атаки президент країни-агресора РФ Володимир Путін перебував у своїй резиденції "Ново-Огарьово" і через повітряну загрозу "його підняла вранці служба безпеки". Один із дронів нібито російська протиповітряна оборона знешкодила за 10 км від резиденції Путіна.

Для України на тлі останніх масованих ракетних ударів РФ те, що відбувається в Москві, – це "третьорядна й малоцікава подія", заявили в Офісі президента. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк припустив, що дрони, які атакували Москву, можуть бути російськими. "Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців", – зазначив він.

У МЗС РФ пригрозили Україні "найжорсткішими заходами" після атаки БПЛА на Москву.