Siemens відкинула звинувачення РФ у затримці постачання російського газу до Європи

Компанія Siemens заявила, що не причетна до скорочення постачання російського газу в Європу
Фото: EPA
Глава наглядової ради Siemens Energy Джо Кезер вважає необґрунтованими твердження Росії про те, що постачання газу до Німеччини скорочено через затримки ремонту російського обладнання з боку компанії. Про це він 29 червня заявив німецькій газеті Süddeutsche Zeitung.

Він зазначив, що навіть якби затримки з ремонту обладнання і впливали на постачання газу, скорочення обсягів не було б таким значним, і додав, що "дуже зручно втягувати в цю справу компанію, добре відому в Росії".

Як повідомляє "Немецкая волна", 11 липня розпочнеться 10-денне планове технічне обслуговування трубопроводу. Міністр економіки Німеччини Роберт Габек і представники енергетичної галузі занепокоєні тим, що "після цього "Газпром" може не відновити постачання газу "Північним потоком".

Контекст:

"Північний потік" частина магістрального газопроводу між Росією та Німеччиною, що проходить дном Балтійського моря. Є морською частиною однієї з гілок системи газопроводів "Ямал Європа". Газопровід складається з двох ниток протяжністю 1224 км та загальною проєктною продуктивністю 55 млрд м&³3; газу на рік. Він розпочав постачання газу двома гілками в жовтні 2012 року.

14-го та 15 червня російський "Газпром" двічі оголосив про зниження обсягів прокачування газу до Європи через трубопровід "Північний потік" – із 16 червня до 67 млн м&³3; на добу. Вони пояснили це "невчасним поверненням компанією Siemens газоперекачувальних агрегатів із ремонту, виробленням міжремонтного ресурсу ГПА та виявленими технічними несправностями двигунів".